Case Mööbleri IMPORT – blogikirjoitus

Pixabay / S. Hermann & F. Richter

Tässä artikkelissa laadin yrityksen toimitusjohtajan puolesta blogikirjoituksen yrityksen intranettiin. Artikkelin tekstisisältö on suunniteltu yhdessä toimitusjohtajan kanssa. Uusi toimitusjohtaja on aloittanut tehtävässään muutama kuukausi sitten. Toimin kuvitteellisen yrityksen viestintävastaavana.


Laivan keula kohti työn merkitystä

Olemme kuin valtamerellä ajelehtiva laiva. Olen tarttunut laivan ruoriin ja kapteenin tehtävään suurella ilolla ja nöyryydellä. Koen tehtäväni merkitykselliseksi. Laivalla on loistava henkilöstö ainutlaatuista osaamista.  Yksi asia minua huolestuttaa, laivasta puuttuu kartta. Kapteenille on mahdotonta ohjata laiva oikeaan suuntaan ilman karttaa. Uusista seikkailuista puhumattakaan.

Karttamielikuvalla haluan kertoa teille, millainen merkitys yhtiön arvoilla on. Arvopohja on toiminnan kartta, joka auttaa meitä kulkemaan haluttuun suuntaan.

"Arvot auttavat meitä pysymään reitillä ja löytämään tekemiselle punaisen langan. "

Tunnen muutoksen tuulen ja mahdollisuuden edessämme. Uusien arvojen jatkuva kehittyminen, toisten kunnioittaminen ja vastuullisuus – avulla luomme selkeän suunnan sekä kirkastamme toimintamme päämäärää. Tehdään matkasta yhteinen mahdollisuus. Missiona on rakentaa yhdessä vahva ja arvopohjainen yritys. Mööbleri IMPORT Oy:ssa on valtava määrä aineetonta pääomaa tietotaitoa ja hyvin myyntiorientoitunut henkilöstö. Tämä arvokas pääoma tulee saada koko organisaation käyttöön, jokaisen yksilön vahvuudeksi.

Toisten kunnioittaminen on toimivan työyhteisön keskeinen tekijä. Tarvitaan avarakatseisuutta ympärillemme. Kollektiivinen psykologinen pääoma kasvattaa yhteishenkeä ja työmotivaatiota. Yhdessä luomme työyhteisön, jossa jokaisella on oikeus viihtyä. Tarvitaan vastuullisia toimintamalleja, oman osaamisen tunnistamista ja toisten kunnioittamista.

Jakamanne tieto yrityksestä ja henkilökohtaiset kokemukset ovat antaneet minulle arvokasta hiljaista tietoa. Ilman teidän avointa vuorovaikutusta uusien arvojen työstäminen olisi minulle ja johtoryhmälle haastava tehtävä. Tunnen syvää kiitollisuutta jokaiselle avoimesta vuorovaikutuksesta.

"Keskustelevan ilmapiirin avulla luomme yhdessä aivan uudenlaisen tulevaisuuden ja merkityksen työllemme."

Tämän viikon teemana pyydän jokaista pysähtymään itsensä äärelle.

Psykologisen pääoman kasvattaminen ja aktiivinen itsensä kehittäminen ovat henkilökohtaisen voimavaran perusta. Tarvitaan ajattelua itsereflektoinnin kehittämiseen eli tarkkaavaisuuden suuntaamista itseen ja omien kokemusten tutkimiseen. Reflektiivinen toiminta on oman toiminnan havainnointia, tarkastelemista ja puntarointia (Manka M-L. 2013, 168). Kannustan kaikkia tarkkailemaan sitä potentiaalia, mikä sinussa jo on. Tavoitteeni on, että jokainen työntekijä ymmärtää oman työpanoksen sekä aineettoman pääoman merkityksen yrityksen tulevaisuuteen.

Avataan silmät mahdollisuudelle – kuunnellaan, kysytään ja keskustellaan. Välitetään itsestämme ja toisistamme.



Syysterveisin



Matti Meikäläinen

Toimitusjohtaja
Mööbleri IMPORT Oy



Lähdeluettelo:


 

Kommentit

  1. Toimitusjohtajan blogitekstissä on lämmin henki ja positiivinen sävy. Työntekijöiden kannustus tuntuu aidolta. Teksti tuo toimitusjohtajan persoonaa esiin. Aloitat tarinallisesti ja se toimii. Teksti on ok pituudeltaan, väliotsikot saattaisivat tuoda lisää selkeyttä tekstiin. Niillä saa rakennetta ja voi korostaa keskeisiä asioita. Blogin loppu on sävyltään hyvä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti